{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzur: U Turističkoj zajednici KS mi je krivotvoren dokument da bi na prevaru imenovali novu osobu

20.7.2018. u 10:26
54
62
Muzur: U Turističkoj zajednici KS mi je krivotvoren dokument da bi na prevaru imenovali novu osobu
54
Muzur: U Turističkoj zajednici KS mi je krivotvoren dokument da bi na prevaru imenovali novu osobu
Nermin Muzur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedavno smijenjeni predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je za Klix.ba da mu je krivotvorena odjava iz Porezne uprave FBiH, a on smatra da je to urađeno kako bi u sudskom registru druga osoba mogla biti imenovana kao odgovorna osoba za Turističku zajednicu. Pokrenuta je krivična prijava.
Muzur nam je kazao da je ranije dobio odjavu iz Porezne uprave koju nije ni pogledao, a na kojoj je kasnije uočio krivotvoreni potpis.

"Kada sam dobio taj dokument mislio sam da je sve završeno. Nakon nekoliko dana nazvao me knjigovođa iz računovodstvene agencije, kazavši da su ga zvali iz Porezne uprave i kazali mu da je nemoguće odjaviti Nermina Muzura jer je nepotpuna dokumentacija koju su predali. Postalo mu je sumnjivo jer nisu ništa predavali za odjavu. Ja sam mislio da sam već odjavljen, jer sam dobio papir. Kad sam bolje pogledao papir, zajedno s knjigovođom, uvidjeli smo da ga je neko potpisao, odnosno da je dokument krivotvoren", kazao je Muzur za Klix.ba.

Istakao je da Porezna uprava ne može da ga odjavi, jer je on odgovorna osoba u sudskom registru Turističke zajednice.

"Dok ja ne budem izbrisan iz sudskog registra, druga osoba ne može biti
odgovorna. Mene ne mogu izbrisati zato što ima neki spor Turističke zajednice s nekom starom turističkom zajednicom. Dok se ne riješi taj spor ne može se mijenjati ništa u sudskom registru. Zbog svih tih komplikacija je trenutno rukovodstvo Turističke zajednice vjerovatno pokušalo to uraditi na prevaru", istakao je Muzur.Istakao je da odjava nije ništa što knjigovođa ne bi uradio redovnom procedurom, ali da je očigledno da se nekom u Turističkoj zajednici KS žuri.

"Ustanovili smo da su osobu koja radi u računovodstvenoj agenciji, koja radi revizije, potpisali štampanim slovima, veoma neuko. To se desilo na mojoj odjavi, kao i na odjavi kolege Faruka Čaluka. Prijavili smo policiji krivotvorenje potpisa. Oni su zaista brzo reagovali. Pokrenuta je krivična prijava. To je krivično djelo koje nalaže od tri do pet godina zatvora. Nije stvar samo potpisa, već je pitanje šta su još u stanju da urade. Sada zaista postoji bojazan", rekao je Muzur.

Dodao je da je Turistička zajednica u nadležnosti Ministarstva privrede, na čijem čelu je ministar Muharem Šabić, za kojeg smatra da je najveći krivac.

"On je ministar za uništavanje državnih kompanija. Ministar je, u saradnji s rukovodstvom Turističke zajednice, spreman uraditi sve kako bi ispoštovali stranačke ciljeve. On je najveći krivac", zaključio je Nermin Muzur.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: