O tramvajskoj pruzi
128

Muzur poručio Kapidžiću: Neki će ostati upamćeni po "parlatanju", a neki po trajnom dobru

B. R.
Nermin Muzur, načelnik Ilidže (Foto: T. S./Klix.ba)
Nermin Muzur, načelnik Ilidže (Foto: T. S./Klix.ba)
Načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) je pozdravio odluku da se odobri kredit za izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice, ali je i odgovorio kantonalnom zastupniku SDA Faruku Kapidžiću.
Muzur je konstatovao da je najveći izazov projekat tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, podsjetivši da je riječ o projektu o kojem se govori desetinama godina.

Podsjetio je da je današnja odluka Skupštine Kantona Sarajevo da odobri izgradnju posljednji korak ka početku realizacije projekta. Odobren je kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 25 miliona eura.

Načelnik Ilidže se zahvalio zastupnicima koji su podržali kreditno zaduženje, kao i kantonalnom ministru saobraćaja Adnanu Šteti (SDP) za kojeg je naveo da je bio uz Općinu Ilidža i da nije odustajao od projekta, uprkos izazovima.

"Neki će ostati upamćeni dan ili maksimalno dva po 'parlatanju', a neki će iza sebe ostaviti trajno dobro i tako ispisati historiju vremena i prostora u kojem su živili i radili", poručio je Muzur.

Termin "parlatanje" je izgovorio zastupnik Kapidžić, komentirajući obraćanje zastupnice NS-a Miomirke Melank.

Poručio je Melank da se u skupštini "parlata", a ne da se čita. Stranačka kolegica Melank Vildana Bešlija je optužila Kapidžića da vrijeđa žene.