BH radio 1
0

Muzika, sport i kultura u današnjem Omladinskom programu

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 i ovog ponedjeljka poziva slušatelje na druženje na frekvencijama BHR1 (kao i putem satelita i interneta), gdje u periodu od 14 sati do 2 sata iza ponoći donose obilje zanimljivih, korisnih i zabavnih sadržaja.

U Infopolu voditelji Darija i Zvonko donose informacije sa web portala Posao.ba, vijesti, informacije i priloge interesantne aktivnim i ambicioznim mladim ljudima. Bit će i priče o ozonu. Nakon toga, u magazinu Čuj BiH! objavit će priloge novinara iz raznih krajeva BiH i o raznim temama i(li) dešavanjima, o Pitchwiseu u Banjaluci, Danima aktivizma u Sarajevu, te razgovore s uspješnim mladim ljudima, a i ove sedmice ustupit će pola sata svog termina kolegama iz redakcije Sportskog programa koji će govoriti o dešavanjima na Prvenstvu Evrope u košarci koje se odrzava u Poljskoj.

Poslije Dnevnika BH radija 1 slijedi emisija Kost u grlu, u kojoj danas možete slušati razgovore sa nekim od učesnika 14. Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana koji su pohodili Skopje u proteklih desetak dana. Novinarka Koraljka Kurcenberger pratila je Bijenale i sa mladim umjetnicima iz Italije, Sirije, Velike Britanije, Egipta, BiH te jednim od organitzatora-selektora iz Makedonije razgovarala o stanju i položaju mladih umjetnika u njihovim zemljama.

Pažnji ljubitelja sedme umjetnosti preporučuju i filmski zurnal - Cinema Express, u kojem ce između ostalog biti riječi i o novom uratku studija Pixar, animiranom filmu Nebesa.

Poslije 19 sati slijedi red muzičkih emisija: BH Demo Liga predstavlja uratke mladih autora i bendova iz naše zemlje, Anatomija zvuka bavi se alternativnom scenom BiH i zemalja ex-Yu, a od 21.03 sati DJ Djoha predstavlja neke interesantne zvuke i produkcije novijeg datuma.

OP Racija je noćni program BH radija1, kojeg ove sedmice realizuju iz banjalučkog studija. Sa slušateljima će do ponoći biti Aleksandra i Jelena.

Iza ponoći slijedi Osilator radio show, a nakon toga i još jedna Magnovenja Emira Zametice. Potom ide sadržaj kojeg je pripremio Husein Oručević: slušat ćete prvo dio koncerta sastava Kocani Orkestar koji su u OKC Abrašević svirali 3. septembra, a potom i intervju te dio nastupa dvojice srbijanskih kantautora koji djeluju pod imenima Jesenji Orkestar te Izgubljeni Vikend.