Ramazanske večeri
1.4k

Muzaferija i Huseinbegović interpretacijom ilahija Zeničanima uljepšali vrijeme do sehura

Piše: E. M.
Armin Muzaferija i Eldin Huseinbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica večeras je u Staroj čaršiji u centru grada održana prva manifestacija Ramazanske večeri gdje su Zeničanima noć interpretacijama ilahija uljepšali Armin Muzaferija i Eldin Huseinbegović.

U centru Zenice nakon klanjanja teravih-namaza večeras je održan prvi ovogodišnji ramazanski program u organizaciji Medžlisa islamske zajednice, a koji se već drugu godinu zaredom organizuje večerima vikenda u toku mjeseca ramazana.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica Jakub ef. Salkica večeras je okupljenim Zeničanima poručio kako će narednih noći u sklopu manifestacije slušati o ramazanu i događajima koji su se dogodili u njemu.

"Uz zahvalnost Allahu dželle-šanuhu izražavam zadovoljstvo što sam ovdje sa vama na manifestaciji koju organizira Medžlis islamske zajednice Zenica. U svoje ime i u ime Medžlisa islamske zajednice Zenica sve vas srdačno selamim i zahvaljujem što ste u ovolikom broju došli večeras. Mi smo u mubarek ramazanu, mjesecu Kur'ana, posta, dobročinstva, iftara i sehura, druženja i mjesecu naše krajnje pobožnosti i odanosti Allahu. Vi ćete o mubarek ramazanu slušati tokom ramazana, a ja ću večeras samo otvoriti ovu manifestaciju", kazao je Jakub ef. Salkica u kratkom obraćanju prisutnima.

Ramazansku večer do sehura interpretacijama ilahija i svojih pjesama večeras su uljepšali Armin Muzaferija i Eldin Huseinbegović, a narednih večeri Zeničane očekuju novi predavači i horovi koji će izvedbama ilahija upotpuniti vrijeme u zeničkoj čaršiji koja je omiljeno mjesto za druženje do sehura.