{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mustafa Mehić Mujče osvojio "Večernjakov pečat" za poduhvat godine

18.5.2017. u 22:03
882
26
Mustafa Mehić Mujče osvojio "Večernjakov pečat" za poduhvat godine
882
 
U Mostaru se večeras održava manifestacija „Večernjakov pečat“, a u kategoriji Poduhvat godine pobjednik je čovjek koji vidi srcem – Mustafa Mehić Mujče.
"Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju", rekao je Mujče šaljivo nakon čega se dvoranom hercega Stjepana Kosače prolomio snažan aplauz.

"Velika mi je čast i želim se zahvaliti na ovom priznanju. Mi smo u društvu obilježeni kao osobe sa posebnim potrebama, a ja sam tu da dokažem da smo mi osobe sa osnovnim ljudskim potrebama. Razlika postoji i to je neminovno, ali mi nastojimo da se ta razlika ne primijeti", rekao je polumaratonac Mujče.

On je spomenuo i ljude kojima duguje zahvalnost, a među njima su trener i prijatelj Tomislav Cvitanušić, kolege i profesori Pravnog fakulteta UNSA te i direktor i uposlenici Centra za slabovidnu djecu i omladinu.

"Moj veliki san je da predstavljam BiH na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Ukoliko budu skupljena sredstva za pripreme i odlazak, obećavam da neću razočarati ni vas ni Bosnu i Hercegovinu", rekao je Mustafa na kraju svog kratkog obraćanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: