Policija saopćila
84

Muškarac preminuo usljed strujnog udara tokom nezakonitog ribolova kod Kotor Varoši

L.K.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, 13. jula oko 13 sati, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u Dom zdravlja Kotor Varoš dovezeno beživotno tijelo tridesetogodišnjaka, a koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanja na obalu u mjestu Obodnik Kotor Varoš.

Policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta, a daljim radom utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu u rijeci Vrbanji, te da je od posljedica navedenog zadobio povrede od kojih je preminuo.

B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Nezakonit ribolov“, a istog dana lišena je slobode i O.M. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja", jer je sa lica mjesta uklonila sredstva u izvršenja krivičnog djela "Nezakonit ribolov“.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za navedena krivična djela.