BiH
0

Muškarac koji je oštetio auto Golićevih će biti predat Okružnom tužilaštvu

FENA
Srebrenka Golić
Srebrenka Golić
Mirko Kovačić (24) iz Banje Luke bit će predat Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je oštetio automobile Passat u vlasništvu supruga ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenke Golić, a u toku je identifikacija i ostalih izvršilaca tog krivičnog djela.

Policija je jučer lišila slobode Kovačića, koji je s još tri osobe, u nedjelju, 1. septembra, polupao Passat, vlasništvo A.G. iz Banje Luke, potvrđeno je danas iz CJB Banja Luka uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Izvršioci su metalnom šipkom razbili vjetrobranska stakla i oštetili lim na vozilu, nakon čega su se udaljili u automobilu Renault Clio.

Prema nezvaničnim saznanjima, ispostavilo se da je Passat Golićevih uništen greškom, te da ovaj slučaj nema veze s ministarskom funkcijom Srebrenke Golić.

Kovačić je, navodno, "namjeravao polupati" automobil iste marke i istih zadnjih brojeva registarskih oznaka u vlasništvu čuvara u KPZ Banja Luka, s kojim je bio u sukobu.

On je od ranije poznat policiji po izvršenju krivičnih djela, a navodno je prije tri mjeseca izašao iz banjalučkog zatvora.