|

Muškarac iz Breze pozitivan na koronavirus, radio u njemačkom restoranu

Muškarac iz Breze pozitivan na koronavirus, radio u njemačkom restoranu
56
E. M.
24.3.2020. u 00:26
50
komentara
56

dijeljenja
Muškarac iz Breze pozitivan na koronavirus, radio u njemačkom restoranu Foto: D. S./Klix.ba
Testiranjem u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen je osmi slučaj infekcije koronavirusom u Zeničko-dobojskom kantonu, a radi se o 51-godišnjem muškarcu iz Breze koji je 14. marta došao iz Njemačke.
S obzirom da je u Njemačkoj radio u restoranu u kojem je bilo pozitivnih slučajeva infekcije, odmah je targetiran kao sumnjiv na koronavirus te je smješten u kućnu izolaciju.

"U Brezi nije imao kontakata sa okolinom, pošto živi sam, a sve vrijeme je bio pod zdravstvenim nadzorom. Nakon blagih simptoma koji su se pojavili unazad nekoliko dana, uzeti su brisevi koji su poslani u referentni laboratorij te je potvrđena infekcija koronavirusom. Pacijent će ujutro biti prebačen u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica, gdje se od ranije nalazi pet inficiranih osoba - četiri iz Zenice i jedna iz Tešnja, dok je šesti pacijent ranije premješten na Službu za infektivne bolesti KBZ-a", kazali su iz Kriznog štaba ZDK.Također, očekuje se da u izolatorij bude prebačen i 34-godišnji muškarac iz Visokog kod kojeg je danas potvrđena infekcija virusom COVID-19. Od iznimne je važnosti da se građani pridržavaju naredbi i preporuka Kriznog štaba i organa civilne zaštite te da osobe koje su doputovale iz država zahvaćenih koronavirusom ili su imale kontakt sa suspektnim pacijentima, ostanu u kućnoj izolaciji kako bi se spriječilo širenje infekcije.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...