BiH
0

Musić i Šarić primili Felixa Sturma i Adnan Redžovića

FENA
Adnan Ćatić
Adnan Ćatić
Povodom odbrane titule svjetskog prvaka u WBA verziji, premijer KS-a Fikret Musić i ministar kulture i sporta KS-a Ivica Šarić primili su danas najboljeg svjetskog boksera u srednjoj kategoriji Adnana Ćatića, poznatijeg pod pseudonimom Felix Sturm, te jednog od najuspješnijih bosanskohercegovačkih boksera Adnana Redžovića.

Ćatić, koji inače boksuje pod njemačkom zastavom, prije dvadesetak dana nokautirao je u sedmoj rundi američkog boksera Ronalda Hearnsa u prepunoj Porshe Areni u Stuttgartu i na ovaj način odbranio titulu svjetskog prvaka.

"Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i izuzetna mi je čast ugostiti vas i čestitati vam na izuzetnim rezultatima postignutim na najvećem svjetskom nivou. Želim vam da s ovakvim rezultatima nastavite te da tako i dalje na najbolji način predstavljate našu domovinu Bosnu i Hercegovinu", istakao je premijer Musić.

Iste noći, a prije Ćatićeve borbe, uspješan nastup imao je i drugi naš bokser Adnan Redžović kada je u meču koji je trajao četiri runde jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Nijemca turskog porijekla Ergina Šolmaza.

Šarić je bokserima uručio prigodne poklone, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.