{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Murselović: U zabludi su oni koji misle da će Lajčak promijeniti odluku

F
6.11.2007. u 13:31
0
0
Murselović: U zabludi su oni koji misle da će Lajčak promijeniti odluku
0
Murselović: U zabludi su oni koji misle da će Lajčak promijeniti odluku
Poslanik Stranke za BiH Muharem Murselović izjavio je da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić kontradiktoran u svojim izjavama i da su u zabludi oni koji misle da će visoki predstavnik promijeniti svoju odluku od 19. oktobra.
Murselović je kazao da je odlukama visokog prdstavnika u BiH ojačan mandat predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a sada ispada da to Špiriću ne odgovara.

"On je, navodno, uvrijeđen i ne zna šta da radi. Sad bi povukao ostavku pa čeka da ga neko pozove na razgovor. On bi se rado vratio, samo čeka neki mig", ocijenio je Murselović.

Napomenuo i da je Upravi odbor Vijeća za implementaciju mira (PIC) ostavio jednu izlaznu varijantu za novonastalu situaciju u BiH tako da bi se u vezi sa svim primjedbama iz RS-a o Lajčakovoj odluci mogao naći kompromis, a bio bi na fonu deklaracije koju je PIC donio.

Naveo je i da se nadao da će se to i desiti, odnosno da će se prihvatiti zaključci iz deklaracije PIC-a i ostaviti mogućnost za dogovor pravnih stručnjaka, ali i nakon trećeg sastanka nema dogovora zbog izričitih stavova.

"Ako je neko mislio da će visoki predstavnik popustiti pod ultimatumima Vlade RS-a i predstavnika političkih partija iz RS-a, ona se grdno prevario", kazao je Murselović navodeći da su zaključci PIC-a bili jasni, a podržali su ih svi predstavnici međunarodne zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: