{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Murselović: Odluka Predsjedništva nije štetna po BiH

F
23.4.2007. u 14:52
0
0
Murselović: Odluka Predsjedništva nije štetna po BiH
0
Murselović: Odluka Predsjedništva nije štetna po BiH
Poslanik Stranke za BiH Muharem Murselović izrazio je danas protivljenje vetu koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović pokrenuo na Odluku Predsjedništva BiH o upućivanju zahtjeva Republici Srbiji da ispoštuje obaveze prema BiH po Konvenciji o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida.
Murselović je, tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a, koja razmatra Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojše Radmanovića, kazao da iz Radmanovićevog izlaganja nije razumio šta je to destruktivno po interese RS-a i BiH.

"I dalje ne vidim u čemu je Odluka Predsjedništva BiH sporna, jer je evidentno da je u presudi Međunarodni sud pravde u Haagu zaključio da tužena strana nije uradila ništa da spriječi genocid u Srebrenici", naglasio je Murselović.

On je dodao i da je, tokom posjete ministra spoljnih poslova BiH Svena Alkalaja Beogradu, srbijanski predsjednik Boris Tadić rekao da se mora ispoštovati odluka Suda pravde.

Murselović je kazao i da su mu čudni i ne razumije stavove Radmanovića da Odluka Predsjedništva BiH šteti ugledu BiH, izlazi iz nadležnosti Predsjedništva BiH, šteti nastavku saradnje sa Haškim tribunalom, i da, šteti putu BiH ka evropskim integracijama, jer, kako je naveo, upravo je hapšenje optuženih uvjet za to.

"Kakva poruka se daje ovim Radmanovićevim potezom, da li to - da sve što smo do sada radili, hapšenje i privođenje pravdi optuženih je štetno za vitalne nacionalne interese", upitao je Murselović.

Potvrdio je i da će poslanici SBiH glasati protiv Radmanovićevog veta.

U Narodnoj skupštini i dalje je u toku rasprava o ovoj tački.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: