{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Murselović: Nezadovoljavajuća saradnja MUP-a RS-a s Haškim tribunalom

F
25.9.2007. u 14:19
0
0
Murselović: Nezadovoljavajuća saradnja MUP-a RS-a s Haškim tribunalom
0
Murselović: Nezadovoljavajuća saradnja MUP-a RS-a s Haškim tribunalom
Poslanik Stranke za BiH u Narodnoj skupštini Muharem Murselović izrazio je nezadovljstvo zbog nesaradnje RS-a s Haškim tribunalom, posebno jer se ne hapse optuženi za ratne zločine.
Tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a o radu MUP-a RS-a u prvih šest mjeseci ove godine, Murselović je naglasio da je neophodno energičnije pristupiti saradnji s Haagom kako bi se osumnjičeni za ratne zločine uhapsili, a ne privoljeli na predaju što je do sada bio slučaj.

On je rekao da su predstavnici RS-a odbijali sve postignute sporazume o reformi policije te da ostaje da se vidi šta će biti u narednom periodu o tom pitanju.

Postavio je i pitanje šta je sa saradnjom MUP-a RS-a sa SIPA-om i drugim nadležnim sigurnosnim organizacijama te naglasio da smo još svjedoci napada na povratnike i vjerske objekte, jer policija ne čini dovoljno da do toga ne dođe.

Izrazio je i nezadovoljstvo nacionalnom zastupljenošću Bošnjaka i Hrvata u entitetskoj policiji te naveo da njegova stranka neće podržati izvještaj o radu MUP-a RS-a.

Poslanik PDP-a Zoran Đerić pozvao je MUP RS-a da pojača mjere u borbi protiv terorizma "zbog prijetnji 'Al-Qaide'"i dodao da će poslanici te stranke podržati izvještaj o radu MUP-a RS-a u prvom polugodištu ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: