Svjedoči Dizdarević
648

Muriz Memić: Sedmog juna prestaje amnezija Alise Mutap i prestaju laži

A. Ku.
Memić: Alisa, obuci tene (Foto: I. L./Klix.ba)
Memić: Alisa, obuci tene (Foto: I. L./Klix.ba)
Apelaciono vijeće Suda BiH danas je odobrilo svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u vezi sa navodnom amnezijom Alise Ramić (Mutap, djevojačko prezime, op. a.) iz noći stradanja Dženana Memića.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, rekao je da ima puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda BiH. Govorio je o brisanju snimaka videonadzora i rekao da su još 2016. godine znali da su oni namjerno obrisani te da neko za to mora odgovarati.

"Donijeli su idiotski snimak iz 2013. godine da Sud uvjere kako je loša rezolucija, to nema veze s 2016. godinom. Ja mislim da 7. juna prestaje amnezija, da prestaju laži Alise Mutap, da prestaje kriminal Dalide Burzić i Sabine Sarajlije koje su bile spremne sve to uraditi zbog laži Alise Mutap. Branko Perić nije dozvolio svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića. Evo ovaj sud je imao sluha, znamo njegov nalaz iz 2016. godine, znamo da je ta amnezija bila potreba Dalide Burzić. Alisa Mutap nije imala amneziju", rekao je Memić.

Na kraju obraćanja medijima imao je poruku i za Alisu Mutap.

"Mogu joj reći da obuće tene, jer sa prestankom amnezije ide drugi postupak sigurno za Alisu Mutap, to joj obećavam", poručuje Memić.

Pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget rekao je da osmu godinu pokušavaju saznati istinu o ubistvu Dženana Memića zbog, kako ih je nazvao, sporednih krivaca sudije Branka Perića.

Feraget: Snimke uništio ljudski faktor (Foto: I. L./Klix.ba)
Feraget: Snimke uništio ljudski faktor (Foto: I. L./Klix.ba)

"Brankovi sporedni krivci, policajci i tužioci su unišavali dokaze i zbog toga naša borba traje osam godina. Ti sporedni krivci su glavni krivci za to što ne znamo kakav je sadržaj uništenih snimaka videonadzora. Tražiti dokaze o tome šta se nalazi na videosnimcima koji su uništeni bi bilo isto tako kao kad biste vještačili oružje koje je neko sakrio ili ga bacio. Možete pretpostavljati šta sadrže snimci, ali su oni uništeni zbog ljudskog faktora. Teza odbrane je bila da je to nestanak struje i Tužilaštvo je uspjelo dokazati uz izuzetno vještačenje uvaženog gospodina Irhada Kosa da nestanak struje ne uzrokuje brisanje snimaka videonadzora", rekao je Feraget.

U prihvaćenom prijedlogu Tužilaštva BiH traženo je i da se reprodukuju iskazi u prvostepenom postupku saslušanih Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke, Hamze Žuje, vještaka sudske medicine kao i Irhada Kosa, vještaka iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).