Najavio nastavak
2.7k

Muriz Memić: Od danas sam ja glavni tužilac, mislim da Dalidu Burzić sada zalijevaju

Piše: Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić danas nije primila Muriza Memića koji je tražio sastanak nakon prvostepene presude Kantonalnog suda u Sarajevu u slučaju "Dženan Memić".

"Praksa maltretiranja se nastavila. Ni danas me nije primila. Ona nastavlja raditi kako je i radila, ali i ja nastavljam dalje pa će neko odgovarati. Ja mislim da je ona ta. Od ovog momenta ja sam glavni tužilac. Podnijet ću krivične prijave protiv Dalide Burzić i federalnog tužioca, odnosno parazita Zdravka Kneževića", rekao je Memić.

Istakao je da mu je Knežević slagao kako je sve urađeno i sprovedeno, a da je nazvao Dalidu Burzić nakon što je saznao da odbrana ima svjedoka.

"Ona je bila na seminaru. Skočila je. Učinili su sve da unište svjedoka. Ali mi idemo dalje. Dalida Burzić je kriminalac i ja mislim da je sada na apaurinima i da je sada gore zalijevaju. Ona ovo nije očekivala", kazao je Memić.

Zahvalio se Vijeću Kantonalnog suda u Sarajevu koje je, prema njegovim riječima, donijelo pravičnu odluku poručujući kako njemu žalba ne treba.

"Dalida Burzić nam ne treba više. Pobrinit ću se da vidim gdje ima stanove i to je od sada moje. Vrtovi Rivirine mi se sviđaju i taj stan mi se sviđa", rekao je Memić.

Pozvao je policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludina Halilović da do večeras podnese ostavku ako ima morala, dodajući kako će ga prozivati dok je živ.