Traži hapšenje ubice
16

Muriz Memić na skupu u Sarajevu: Nema pravde u BiH dok se ne riješi slučaj Dženana

Dž. L.
Muriz Memić (Foto: D. S./Klix.ba)
Muriz Memić (Foto: H. M./Klix.ba)
Otac tragično stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, obratio se okupljenim građanima na Trgu djece Sarajeva kazavši kako u Bosni i Hercegovini nema pravde dok se ne riješi slučaj Dženana.

"Pitam ih je li politički skup ako se ja u legalnoj državi borim protiv korupcije i kriminala te ukazujem ko su nečasni tužioci, nečasni policajci i vještaci. Oni kažu da idu putem pravde i poštenja, da su išli preci, a ići će i unuci. Ja neću imati unuke od svog Dženana, a dok god je slučaj Dženan neriješen, nema pravde u ovoj državi", istakao je Memić.

On je dodao kako je Tužilaštvo BiH konačno uzelo raditi predmet te kako očekuje istragu koja će dovesti do hapšenja ubice njegovog sina.

"Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu", kazao je Memić.

Na prvo obraćanje javnosti Alise Mutap, kazao je kako je iznijela niz neistina te da je zakasnila sa zahtjevom da je pozove da se sastanu.

"Šta ja imam s njom pričati ako ona tvrdi da ima amneziju. Ja kažem da Alisa nema amneziju i to je potvrdilo šest ljekara. Zvao me je njen otac na početku i ja sam rekao da me ne zanima ništa osim imena. Kada me je nakon nekoliko dana ponovo nazvao ime mi nije trebalo jer sam ga saznao. Kazali su da sam vodio nelegalnu istragu po zakonu, ali ta istraga će sada legalno dovesti do hapšenja ubice. Alisa je u panici jer očekuje da je uhapse", rekao je Memić.

Podsjećamo, danas se u Sarajevu, Banja Luci, Zenici, Mostaru, Tuzli i Gračanici održavaju protesti za pravdu Dženana Memića i Davora Dragičevića na kojima građani traže utvrđivanje istine i otkrivanje njihovih ubica.