Šesti protesti
146

Muriz Memić: Dženan je mučki ubijen, Tužilaštvo KS je dezavuisalo javnost, tražimo ostavke

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Blizu 200 građana učestovalo je na šestoj protestnoj šetnji za tragično stradalog Dženana Memića. Muriz Memić i advokat Ifet Feraget poručili su da je Dženan mučki ubijen, da je Tužilaštvo KS dezavuisalo javnost, zbog čega traže ostavku glavne tužiteljice Dalide Burzić i njenih saradnika.

"Zahtijevamo da vođa organizovane mafije podnese ostavku s ostalim tužiocima. Pokušali su zabraniti proteste, ali mi ćemo im pokazati da se s mafijom može izaći na kraj. Dokazi postoje, a Tužilaštvo KS ih krije. Od početka govorimo da je Dženan ubijen, milion posto tvrdim da je ubijen. Alisa (Mutap op.a.) zna, ona nema amneziju i to je reklo pet ljekara, a jedan je bio podoban pa rekao da ima amneziju. Auto ih nije udario 100 posto i ona će kad-tad morati reći istinu. Tužilaštvo KS je pokušalo zaštititi Alisu, a sada ne mogu sebe zaštititi. Moraju krivično odgovarati", kazao je Dženanov otac Muriz.

Dodao je da porodica Memić s Tužilaštvom KS nema nikakvu saradnju.

"Tražimo ostavku i federalnog tužioca. Kantonalno tužilaštvo Ustavnom sudu nije dalo sve dokaze kojima raspolaže, vodili su istragu za ubistvo, zaključak obdukcije je bio da je Dženan ubijen. Hamza Žujo je šest puta prilagođavao taj nalaz, on je kukavica, a on je rekao da je ubijen, opisivali su predmet kojim je ubijen. Neka Dalida kaže ime, ja ću prezime, ubica se šeta, Alisa se šeta, izaziva me", rekao je Memić.

Najavio je da će nakon završetka postupka protiv Ljube i Bekrije Seferovića biti pokrenuta nova istraga te da će slučaj biti riješen za 24 sata.

"Kantonalno tužilaštvo to ne može završiti, neko drugi će to preuzeti, ima još poštenih ljudi. Ja neću stati zbog Dženana, on mi ne da da stanem, on je mučki ubijen, sleđa. Alisa zna kako je ubijen i reći će kad-tad", zaključio je Muriz Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget istakao je da nije potrebno tumačiti sadržaj dokaza iz kojih proizilazi da je Dženan ubijen.

"Dokazi potkrepljuju riječi Muriza Memića. Zašto je Ustavni sud dozvolio da ga Tužilaštvo KS dezavuiše. Ustavni sud je tražio cijeli predmet, zbog čega je odustao i pristao da mu se dostave dokazi po izboru Tužilaštva KS pitanje je na koje čekamo odgovor. Ovo je slučaj koji je uznemirio javnost, Federalno tužilaštvo je vršilo kontrolu na neshvatljiv način, svi dokazi upućuju na to da je Dženan ubijen na podmukao način, a za to slijedi kazna od 45 godina zatvora. Neko je blokirao sistem i dozvolio pojedinim ljudima da istragu vode na pogrešan način. Dezavuisali su javnost, a kulminacija je bila izjava policajca Josipa Barića", rekao je Feraget.