{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUPZDK dobija centar za edukaciju i obuku sa heliodromima, bazenom, streljanom...

16.11.2016. u 12:42
181
55
MUPZDK dobija centar za edukaciju i obuku sa heliodromima, bazenom, streljanom...
181
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uskoro bi trebalo dobiti novu zgradu u kojoj će biti smješten centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralna arhiva za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ministar unutrašnjih poslova ZDK Nikola Arsenić sa direktorom privrednog društva "Almy gradnja" prošlog mjeseca je potpisao ugovor o izgradnji poslovnog objekta za potrebe MUP-a vrijednosti 6.273.268 KM, a finansiranje će se vršiti iz budžeta Kantona.

Kako su za Klix.ba kazali iz MUP-a ZDK, novi objekat, čija je gradnja u punom jeku, imat će i poligon za taktičku obuku s tornjem za alpinizam, poligon za obuku s preprekama, streljanu, teretanu, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnoge druge sadržaje namijenjene za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

"Izgradnja centra rezultirat će poboljšanjem nivoa obučenosti policijskih službenika, jačanjem policijskih kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i drugih težih oblika kriminaliteta, jačanjem sposobnosti policijskih službenika da se suprotstave svim oblicima narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i jačanjem njihove spremnosti za uspješno izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka, povećanom osposobljenošću pripadnika policijskog sastava za potragu, spašavanje i pružanje pomoći prilikom prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda te smirivanja i stavljanja pod kontrolu kriznih situacija. Specijalna policijska jedinica koja trenutno boravi u vrlo neuslovnim prostorijama, izgradnjom centra napokon će dobiti odgovarajuće uslove za svoj smještaj i rad", izjavila je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Ahmić.

Potpisivanje navedenog ugovora predstavlja nastavak kontinuiranih napora Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Zeničko-dobojskog kantona koji sve poduzimaju na planu opremanja policijskih i drugih službenika te njihove edukacije sa ciljem efikasnog obavljanja poslova i zadataka iz nadležnosti ovog ministarstva.

Aktivnosti usmjerene na stvaranje što boljih materijalno-tehničkih pretpostavki za neometano izvršavanje ustavnih i zakonskih obaveza ovog ministarstva bit će nastavljene i u budućnosti.

Ukoliko radovi budu tekli predviđenom dinamikom, nova zgrada bi trebala biti u funkciji do kraja decembra 2017. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: