BiH
0

MUPUSK obnovio vozni park sa šest novih vozila

Piše: M. Ć.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona od danas je bogatije za pet novih posebno opremljenih vozila i jednim specijalnim luksuznim putničkim vozilom, a projekat nabavke implementiran je sredstvima Vlade Unsko-sanskog kantona.

Zahvaljujući sredstvima Vlade USK, koja je u svom planu i programu obezbjedila novčana sredstva za nabavku motornih vozila, MUP USK bogatiji je za pet posebno opremljenih vozila, kao i jednim luksuznim putničkim vozilom.

"Zahvaljujem se Vladi USK koja je u ovoj teškoj finansijskoj situaciji iznašla određena novčana sredstva da obnovi vozni park Uprave policije. Vozila su specijalne namjene i služit će za prijevoz materijalno tehničkih sredstava, ljudstva i lica lišenih slobode", rekao je Mujo Koričić, komesar policije MUP-a USK.

Nedostatatak adekvatnih vozila u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK označen je kao gorući problem u proteklom periodu, budući da su pripadnici policije nerijetko na teren izlazili sa vozilima starim više od 20 godina, pa je njihova sigurnost i djelotvornost bila upitna.

Posljednji put vozni park MUP-a USK donekle je obnovljen 2007. godine.

"Ova vozila bit će raspoređena Policijskim stanicama u našem kantonu, odnosno dva vozila u Policijsku stanicu Bihać, te po jedno u Policijsku stanicu Cazin, Veliku Kladušu i Sanski Most. Vozila će biti namjenski korištena za rad interventnih patrola u Policijskim stanicama i uvelike će doprinijeti samom radu svih policijskih službenika", istakao je Amel Kozlica, načelnik Prve policijske uprave Bihać.

U ovoj godini, Vlada USK dodatnim ulaganjima planira nastaviti obnavljanje materijalno-tehničkih kapaciteta MUP-a USK, a po usvajanju budžeta očekuje se nabavka i novih uniformi koje su zadnji put obnovljene 2011. godine.