BiH
0

MUP ZDK: Završena je istraga o pokušaju otmice djevojčice, dalje postupanje poduzima Tužilaštvo

Piše: E. M.
Policija u naselju Tetovo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policija u naselju Tetovo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Istraga o u predmetu pokušaja otmice djevojčice u zeničkom naselju Tetovo je završena i predata je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izjavila je za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Navodna prijava otmice djevojčice u zeničkom naselju Tetovo dogodila se 21. oktobra u jutarnjim satima, nakon čega u na mjesto događaja upućene ekipe policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a širom grada su bili postavljeni kontroli punktovi sa ciljem pronalaska crnog kombija. S obzirom da se sumnjalo u istinitost samog događaja, policijski službenici su poduzeli određene istražne radnje, a prema riječima Ahmić na potezu je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

"Obavještavamo vas da je okončana istraga i postupanje policijskih službenika u predmetu prijave pokušaja otmice djevojčice u Zenici, te je od strane Policijske uprave I u Zenici Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, na ocjenu i daljnje postupanje", izjavila je Ahmić za Klix.ba.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Emir Muratspahić je istakao kako se poduzimaju sve potrebe radne i mjere na otkrivanju činjenica cijelog događaja.

"U ovoj fazi postupka Tužilaštvo ne može davati detaljnije informacije o pojedinačnim poduzetim radnjama, jer bi otkrivanje istih moglo dovesti u opasnost cilj istrage", dodao je Muratspahić.

MUP ZDK i Tužilaštvo ZDK nisu precizirali kada bi se mogli znati konačni rezultati istrage te koje mjere će biti poduzete u ovom slučaju.