BiH
0

MUP ZDK: Pojačane kontrole vozila sa stranim registarskim tablicama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona najavila je da će od 16. decembra do 17. januara realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

Nakon analize rada stacionarnih radara instaliranih na području magistralnog puta M-17, na lokalitetima u Zenici, Žepču, Maglaju i Tešnju, te mobilnih radara koji se planski raspoređuju na određene lokacije na području čitavog kantona, evidentiran je veliki broj prekršaja koje su počinili vozači motornih vozila sa stranim registarskim tablicama.

Radi kvalitetnijeg rješavanja problema i načina sankcioniranja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama, sačinjena je interna baza naznačenih vozila koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima. Ova baza se svakodnevno ažurira, a policijski službenici koji vrše kontrolu vozila u saobraćaju svakodnevno ostvaruju uvid te na taj način sankcionišu počinioce prekršaja.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona također upozorava sve vozače da vožnju prilagode zimskim uvjetima na putu, da se pridržavaju ograničenja brzine kretanja vozila, kao i svih saobraćajnih propisa da bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze te druge učesnike u saobraćaju.