BiH
0

MUP Srbije raspisao tjeralicu za Bogoljubom Karićem

FENA
MUP Srbije u subotu je raspisao tjeralicu za Bogoljubom Karićem, zbog neodazivanja pozivu na informativni razgovor, javlja Hina.

Bogoljub Karić, srbijanski tajkun prije dva dana se odazvao pozivu poreznih vlasti u Beogradu, da bi nakon toga napustio zemlju - po tvrdnjama njegovih odvjetnika - kako bi osobno prikupio dokumentaciju o poslovanju "Mobtela", koji je donedavno bio u njegovom vlasništvu.

Prema tvrdnjama nekih medija, Karić je osumnjičen da je 90-ih godina iz "Mobtela" na račune svojih kompanija na Cipru prebacio oko 17 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a potom taj novac prebacio na svoje osobne račune. Taj novac Karić nikad nije prijavio kao svoj prihod, te se procjenjuje da je utajio oko dva milijuna eura poreza.

Osim za Bogoljubom Karićem, MUP Srbije raspisao je tjeralicu i za njegovim bratom Sretenom Karićem, bivšim direktorom "Mobtela", za kojega odvjetnici tvrde da se nalazi na liječenju u Moskvi, ali je moskovska policija osporila te tvrdnje Karićevih odvjetnika.

Nakon što je srbijanska Vlada pred Novu godinu oduzela "Mobtelu" licencu za mobilnu telefoniju, mjerodavni organi počeli su sveobuhvatnu istragu poslovanja "Mobtela" u godinama u kojima je obitelj Karić bila vlasnik te kompanije, u kojem su dosad otkrivene brojne nezakonite radnje, te se nekoliko bivših direktora "Mobtela" već nalazi u pritvoru.