|

MUP RS o lažnim nagradnim igrama: Ne dijelite lične podatke na društvenim mrežama

MUP RS o lažnim nagradnim igrama: Ne dijelite lične podatke na društvenim mrežama
11
S
SRNA
24.9.2019. u 15:55
3
komentara
11

dijeljenja
MUP RS o lažnim nagradnim igrama: Ne dijelite lične podatke na društvenim mrežama Ilustracija: Shutterstock
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske upozorava građane RS da fotografije i podatke sa svojih ličnih dokumentata ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte zbog moguće zloupotrebe.
Tokom ovog mjeseca policija je dobila više prijava građana u vezi sa lažnom nagradnom igrom za bicikl Capriolo, koja je organizovana na društvenoj mreži Facebook.

Iz MUP-a RS navode da je u petak, 20. septembra, objavljena nagradna igra na lažnoj Facebook stranici u kojoj firma Capriolo poklanja 25 bicikala.

U saopćenju se pojašnjava da je za učešće u nagradnoj igri potrebno da korisnik označi da mu se sviđa stranica, te da podijeli objavu na vlastitom profilu i u inboxu navede broj od 1 do 500.

"Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali da, radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti svoju fotografiju i sliku ličnog dokumenta, a traže se i ostali podaci kao što je ime roditelja, adresa, kontakt telefon", navodi se u saopćenju MUP-a RS.

MUP RS obavještava građane da je, kao i u ranije evidentiranim slučajevima, jedini cilj izvršioca koji je kreirao ovu stranicu da pribavi njihove lične podatke radi zloupotrebe.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...