BiH
0

MUP RS-a vodio potragu za Stankovićem

FENA
Načelnik Uprave krimpolicije MUP-a RS-a Gojko Vasić tvrdi da sve što je do sada urađeno u vezi s potragom za odbjeglim Radovanom Stankovićem, uradio MUP RS-a.

Počevši od prvog momenta nakon što je policiji dostavljena informacija iz KPZ Foča da je on pobjegao pa sve do pronalaska automobila koji je korišten u bijegu i utvrđivanja tačnog pravca u kojem je kretao, kako je prešao u Crnu Goru, te prošao kraj kontejnera Granične policije BiH.

"U momentu prelaska u Crnu Goru, Stanković se vratio istim putem, s obzirom na to da je, najvjerovatnije, tamo naišao na neku patrolu ili punkt policije pa se vratio na šumski put, gdje je auto ostavio i pješke prešao u Crnu Goru. Tamo je primijećen, ali dalje aktivnosti vodi policija u Pljevlju koja pokušava utvrditi njegovu lokaciju i uhapsiti ga", kazao je Vasić.

On je rekao da se SIPA uključila u ovaj slučaj time što je primila informaciju u prvom momentu nakon bijega, a kasnije su dobili naredbe od Suda BiH koji je zajedno s Tužilaštvom BiH preuzeo istragu te dobili naredbu da izvrše pretres koji su obavili u Foči tokom jučerašnjeg dana.

Pripadnici SIPA-e obavili su sinoć pretres stana Radovana Stankovića i njegovog brata Ranka u Foči.

Pojedini mediji u RS-u javili su danas da je SIPA provela kasno sinoć višesatnu akciju pretresa tri stana u Foči tokom koje su privedeni Ranko Stanković, brat bjegunca Radovana Stankovića, i pomoćnik direktora KPZ Foča za sigurnost Mile Krsmanović.

Vasić je na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da Stanković nije pobjegao MUP-u RS-a, već zatvorskim čuvarima koji nisu pripadnici MUP-a RS-a već su pod ingerencijom Ministarstva pravde RS-a.

Stankovićevi čuvari su, kako je naveo, pod istragom i suspendovani su, ali je i to pod nadležnošću Uprave KPZ Foča.