{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP RS-a: Postojala dojava o kretanju Ratka Mladića

N
27.5.2005. u 18:47
0
0
MUP RS-a: Postojala dojava o kretanju Ratka Mladića
0
MUP RS-a: Postojala dojava o kretanju Ratka Mladića
Centar javne sigurnosti Istočno Sarajevo je jučer od jedne sigurnosne agencije u BiH primio obavještajni podatak da se u crvenom automobilu marke Golf 3, registracijskih oznaka 304-T-301, u pratnji džipa i nekoliko vozila, iz pravca Sokoca prema Vlasenici, kreće haaški optuženik Ratko Mladić, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.
U saopštenju se kaže da su poduzete odgovarajuće mjere i radnje i da je kontrolom ustanovljeno da se u vozilu nije nalazio haaški optuženik, ratni komandant VRS-a, general Ratko Mladić.

“Odmah po prijemu prijave, obaviještene su sve policijske stanice na području centara Istočno Sarajevo, Foča i Bijeljina. Izdana je naredba o zaustavljanju i kontroliranju vozila na svim cestovnim pravcima i izvršena blokada alternativnih cestovnih pravaca, u što je uključena i Jedinica za podršku. Crveni Golf 3 zapažen je da se kreće iz pravca Rogatice i zaustavljen je u četvrtak u 11.30 sati na cesti u Ustiprači”, priopćeno je iz MUP-a RS-a.

Dalje se dodaje da je automobilom, za koji je utvrđeno da je vlasništvo Vojske Republike Srpske, VP (Vojna pošta) 7222 Banja Luka, upravljao vozač, zaposlen u toj vojnoj pošti, koji je na uvid predočio uredan putni nalog na ime tri identificirana časnika VRS-a, koji su se nalazili na obavljanju redovnih službenih aktivnosti.

“Nakon izvršenih provjera, automobil i putnici su nastavili planirani povratak na relaciji Pale - Sarajevo - Banja Luka, a o rezultatima aktivnosti obaviještena je Agencija za istrage i zaštitu i Centar za istraživanje ratnih zločina”, kaže se u saopštenju MUP-a RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: