{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP RS-a i Pošte potpisali ugovor o pružanju usluga

F
3.2.2009. u 12:32
0
0
MUP RS-a i Pošte potpisali ugovor o pružanju usluga
0
MUP RS-a i Pošte potpisali ugovor o pružanju usluga
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i direktorica Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka Jasminka Krivokuća potpisali su danas Ugovor o partnerstvu, servisiranju i pružanju usluga izdavanja ličnih dokumenta na lokacijama poštanskog operatera.
U zajedničkom projektu izdavanja ličnih dokumenta, poštanski operater se obavezuje da u svojim ili zakupljenim objektima za MUP RS-a osigura radni prostor za nesmetano odvijanje procesa izdavanja ličnih dokumentata.

Također, Pošte RS-a su Ugovorom preuzele obavezu da osiguraju propisane sigurnosne standarde Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka, a koji su jedan od uvjeta da entitetski MUP počne izdavanje biometrijskih putnih isprava.

"Ovo je još jedan korak u nizu koje MUP RS-a preduzima da bi ispunili sve neophodne pretpostavke za izdavanje biometrijskih pasoša, a koji su uslov da se naši građani nađu na takozvanoj 'bijeloj šengenskoj listi'“, rekao je ministar Čađo.

Izdavanje ličnih dokumenata u RS-u vrši se na 54 lokacije pošta RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: