{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP KS zabranio održavanje protesta 6. aprila

S
1.4.2008. u 23:20
0
0
MUP KS zabranio održavanje protesta 6. aprila
0
MUP KS zabranio održavanje protesta 6. aprila
MUP Kantona Sarajevo zabranio je održavanje protesta neformalne grupe građana najavljenih za 6. april ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, za kada je zakazana i svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Sarajeva, a povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva.
"Ovaj skup je uredno najavljen i na njemu se očekuje prisustvo značajnog broja domaćih i međunarodnih zvaničnika koji se posebno štite, zvanica i gostiju. Shodno tome, sačinjen je Plan aktivnosti policije na osiguranju ovog skupa", saopšteno je iz MUP-a KS.

"Dana 31.03.2008. godine, putem medija, objavljen je poziv neformalne grupe građana, kojim se građani Sarajeva pozivaju na učešće u protestnom skupu pod nazivom 'Građani brane Sarajevo', na dan 06.04.2008. godine, sa početkom u 19,00 sati, ispred Narodnog pozorišta. Održavanje ovog skupa u neposrednoj blizini štićenog objekta, u isto vrijeme kada u tom objektu borave štićene ličnosti bi predstavljalo neprihvatljiv rizik sa aspekta sigurnosti, pa Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava javnost da će prostor oko štićenog objekta, prije, u vrijeme održavanja svečane sjednice i po njenom završetku biti pod policijskom kontrolom, i da na istom, u navedeno vrijeme, neće biti dozvoljeno okupljanje i protesti", ističu iz MUP-a.

"Djelovanje policije MUP Kantona Sarajevo je, isključivo, bazirano na ovlaštenjima propisanim zakonom, odnosno profesionalnoj primjeni tih ovlaštenja. Trudimo se da budemo maksimalno odgovorni prilikom donošenja procjena i odluka, a u vezi s tim i transparentni prema javnosti. Uvjereni smo da je to jedini način kojim se može pridobiti i zadržati povjerenje građana, i nemamo sumnje da će to biti prepoznato i ovom prilikom", zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, neformalna grupa građana "Građani Sarajeva" pozvala je na nove proteste 6. aprila protiv gradskih vlasti zbog pogoršane sigurnosne situacije u našem glavnom gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: