|

MUP KS: Uviđaj na mjestu događaja potvrdio ranija operativna saznanja

MUP KS: Uviđaj na mjestu događaja potvrdio ranija operativna saznanja
0
F
FENA
24.7.2006. u 16:47
0
komentara
0

dijeljenja
MUP KS: Uviđaj na mjestu događaja potvrdio ranija operativna saznanja
U noćašnjoj eksploziji nepoznate eksplozivne naprave ispod vozila parkiranog u ulici Tekija čikma, općina Stari Grad Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je pričinjena određena materijalna šteta, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.
Uviđajem na mjestu događaja ustanovljeno je kako je oko 00.35 sati NN osoba aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu ispod terenskog motornog vozila marke "micubiši", reg. oznaka 527-J-941, vlasništvo S.Z. iz Sarajeva, koje je bilo parkirano u spomenutoj ulici.

Djejstvom eksplozije oštećena su tri putnička vozila kao i dva motocikla, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

Usljed detonacije razbijeno je više prozorskih stakala na prozorima stanova, stubišta i poslovnih prostora koji se nalaze na adresama Tekija čikma broj 3, 7 i 9, Ćumurija 1 i Obala Kulina bana broj 24.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i pripadnici kantonalnog MUP-a koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.