BiH
0

MUP KS: Pronađene prijeteće poruke političarima i javnim ličnostima

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviješteno je u utorak, 27. marta u 12.35 sati da je tog dana oko 09.19 sati, nepoznata osoba u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, u dvorište objekta Konzularnog odjeljenja ambasade Republike Turske, ubacilo PVC vrećicu u kojoj se nalazilo nekoliko kamenčića i kutija od cigareta.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH, kao i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS.

Izvršenim uviđajem je konstatirano da se u kutijama od cigareta nalaze papirići s ispisanim prijetećim porukama Sulejmanu Tihiću, Bakiru Alispahiću, Farisu Gavrankapetanoviću, Mevludinu Haliloviću, Tariku Sadoviću, Edhemu Bičakčiću te drugim javnim ličnostima i manje poznatim osobama.

U prostorije MUP-a KS danas je privedena osoba koja bi se mogla dovesti u vezu s izvršenjem navedenog događaja i nad istom se provodi kriminalistička obrada. O novim saznanjima do kojih dođu službenici policije, javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću MUP-a KS.