Oglasili se iz policije
365

MUP KS o navijačkom divljanju uoči derbija: Planirani su neredi većih razmjera, spriječili smo ih

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se o današnjim nemilim scenama uoči planiranog gradskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo. Obrazložili su i mjere koje su poduzeli prema navijačima koji su izazivali nerede.
Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da su, u skladu s procjenom rukovodioca osiguranja i operativnih saznanja, donijeli odluku da zabrane ulazak gostujućih navijača na stadion Grbavica tokom odigravanja derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo.

Tokom današnjeg dana, grupa navijača "Horde zla" je ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom povrijedili dva policijska službenika, navode iz MUP-a KS.

"Efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, spriječeni su neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala ova navijačka grupa uoči i tokom današnje utakmice", dodaju iz MUP-a KS.

S obzirom na činjenicu da se posljednjih dana bilježi planirano sukobljavanje između navijača ova dva kluba , podsjetili su da su policijski službenici 28.februara slobode lišili 14 osoba, pripadnika navijača kluba FK Željezničar zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja autobusa u kojem su bili navijači FK Sarajevo.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo donijela je odluku o zabrani ulaska gostujućih navijača iz sigurnosnih razloga. Svaki pokušaj ugrožavanja života i imovine građana Kantona Sarajevo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom", dodaju iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.