Nema prijave
1

MUP KS: Ne raspolažemo informacijom da su napadnute kćerke Amera Jerlagića

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nema informaciju da su u subotu napadnute kćerke kandidata za Predsjedništvo BiH i predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

"Nijednoj policijskoj upravi u Kantonu Sarajevo nije prijavljen napad na navedene osobe u subotu", rečeno je za Klix.ba iz Službe za odnose s javnošću.

Ranije danas je iz Stranke za BiH saopćeno da su Asja i Nejra Jerlagić, kćerke lidera te stranke, učestvujući u dijeljenju predizbornog materijala, napadnute te im je oštećen i automobil u kojem se nalazio propagandni materijal.

"Ovaj nemio događaj ne bi bio ništa neobično za ovu kampanju da nije riječ o kćerkama jednog od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića, koje su ciljano izabrane za zastrašivanje, jedine od više od 1.000 volontera Stranke za BiH na području Kantona Sarajevo. Ipak, ovaj nemio događaj nije zastrašio Asju i Nejru, kao ni ratni vihor nadkapetana Armije BiH Amera Jerlagića, koje su subotu u potpunosti iskoristile da daju svoj doprinos kampanji Stranke za Bosnu i Hercegovinu, kao i kampanji svoga oca", naveli su iz Stranke za BiH.