Obavještenje
1k

MUP KS će kazniti sve vozače koji namjerno blokiraju saobraćaj

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Povodom jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva te eventualno organiziranih blokada u narednim danima Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane i učesnike u saobraćaju da će vozači koji blokiraju saobraćaj biti kažnjeni.

Policijski službenici Uprave policije su 10. juna 2018. godine, tokom blokade saobraćaja uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita.

Iz MUP-a KS ističu da će u narednom periodu biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema osobama koje su učestvovale u obustavi saobraćaja na pomenutoj raskrsnici biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Istovremeno, MUP KS obavještava sve učesnike u saobraćaju da će policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu prema svim učesnicima u saobraćaju, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada je riječ o vozilima Hitne medicinske pomoći i drugim vozilima s prvenstvom prolaza.

Podsjetimo, protesti protiv poskupljenja goriva bit će održani širom Bosne i Hercegovine i danas u 17 sati, najavili su organizatori putem Facebooka. Građani, odnosno vozači, odlučili su da će zaustavljati svoja vozila svaki dan u isto vrijeme zbog, kako ističu, neopravdanog povećanja cijena goriva.