{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP HBK-a nije zaprimio nikakvu prijavu od Zore Šeremet-Terzić

F
29.7.2014. u 09:47
6
3
MUP HBK-a nije zaprimio nikakvu prijavu od Zore Šeremet-Terzić
6
MUP HBK-a nije zaprimio nikakvu prijavu od Zore Šeremet-Terzić
Foto: Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegbosanskog kantona (HBK) uputio je danas saopštenje u kojem informira javnost da nisu zaprimili nikakvu prijavu niti dojavu od Zore Šeremet-Terzić ili Demokratske fronte - Željko Komšić, o navodnoj prijetnji prema njoj.
Naime, temeljem Zakona o krivičnom postupku FBiH, djelatnici PU Livno dana, 21. jula 2014 godine u prostorijama PU Livno, sačinili su Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su "navodno" upućene prema Zori Šeremet-Terzić.

Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u vezi sa medijskim istupima Demokratske fronte - Željko Komšić, da je dana 12. jula 2014 godine informirana od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima.

Nakon što je u prvom momentu bila iznenađena odnosno nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konzultacije s užim krugom porodice odlučila je odbiti navedenu ponudu.

Također se saopštenjem navodi da je Zora Šeremet-Terzić izjavom navela da joj nitko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.

Vezano za spomenute prijetnje, zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegbosanskog kantona zastupničko pitanje u svezi sa medijskim natpisima o navodnim prijetnjama kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva iz Livna Zori Terzić-Šeremet, koja je zajedno s porodicom, zbog prijetnji morala napustiti BiH.

Krišto je zatražila odgovor od mjerodavne institucije šta se poduzelo i šta se namjerava poduzeti u ovom slučaju u cilju rasvjetljavanja događaja a sve u interesu zaštite i osiguranja života svakog pojedinca koji živi u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: