{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Munib Ušanović i Miodrag Kureš izjasnili su se da nisu krivi

S
10.1.2008. u 10:28
0
0
Munib Ušanović i Miodrag Kureš izjasnili su se da nisu krivi
0
Munib Ušanović i Miodrag Kureš izjasnili su se da nisu krivi
Na današnjem ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš izjasnili su se da nisu krivi.
Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji Generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji Sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: