Visoko
22

Munib Alibegović predao načelničku dužnost Amri Babić

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dosadašnji načelnik Općine Visoko Munib Alibegović predao je danas dužnost novoj općinskoj načelnici Amri Babić.

Iako u Općini nije propisan način primopredaje, Alibegović i Babić dogovorili su protokol te potpisali zapisnik o primopredaji dužnosti, javio je Radio Q Visoko.

"Čestitam novoj načelnici i želim joj puno uspjeha. Drago mi je da smo u proteklom periodu ostvarili intenzivan i jak kontakt i odnos u dogovorima i onome što očekuje novu načelnicu kada je upitanju obavljanje poslova općinskog načelnika. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su me podržavali u proteklom periodu, predstavnicima medija, menadžmentima, upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova te uposlenicima Općine", kazao je dosadašnji načelnik općine Visoko Munib Alibegović.

Ističući odličnu dosadašnju saradnju sa Alibegovićem, nova načelnica Amra Babić zahvalila je dosadašnjem načelniku Alibegoviću na korektnom odnosu.

"Nadam se da ovim neće završiti naša saradnja. Načelniku ostavljam ova vrata otvorena za ubuduće. Nadam se korektnom odnosu sa uposlenicima Općine, sa javnim ustanovama, javnim preduzećima, nadzornim i upravnim odborima te boljoj i sinhronizovanijoj koheziji naše lokalne zajednice i većoj podršci svih nas radu načelnice. Svoj prvi radni dan sam počela tako što sam obišla cijelu Općinu i pozdravila se sa svakim uposlenikom", kazala je načelnica Babić.