{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muk u Potočarima: Stigao konvoj sa tabutima žrtava genocida

9.7.2015. u 16:24
722
Muk u Potočarima: Stigao konvoj sa tabutima žrtava genocida
722
Konvoj s posmrtnim ostacima 136 srebreničkih žrtava genocida stigao je iz Visokog u Potočare kraj Srebrenice gdje će u subotu biti ukopane sve žrtve.
S tugom, boli i suzama u očima sa Gradskog groblja u Visokom danas su tabute ispratili članovi porodica, prijatelji i brojni drugi građani BiH.

Konvoj sa jednim kamionom u kojem su se nalazili tabuti tragično stradalih Srebreničana kretao se prema posljednjem odredištu, Memorijalnom centru u Potočarima, trasom kroz Lapišnicu, Sokolac, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu.

Sarajevo je danas utihnulo u trenutku kada su gradom prošli kamioni sa tabutima. Mogli su se samo čuti jecaji osoba čiji se najmiliji nalaze u tabutima i građana koji suosjećaju s njima.

U 16 sati posmrtni ostaci žrtava stigli su u nekadašnju Fabrike akumulatora u Potočarima, gdje su se uzaludno 1995. godine sklonili žene i djeca u nadi da će ih zaštititi snage Ujedinjenih naroda (UN).

Tabute u Potočarima dočekali su članovi porodica i prijatelji žrtava genocida. Tokom iznošenja tabuta u Potočarima je vladao potpuni muk.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: