Reagovao na objavu
161

Mujezinović se uvrijedio: Ja govorim engleski jezik i zato immediately change the text

Klix.ba
Mustafa Mujezinović (Foto: Klix.ba)
Mustafa Mujezinović (Foto: Klix.ba)
Ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović kontaktirao je redakciju portala Klix.ba kako bi opovrgnuo navode da on ne govori nijedan strani jezik. U telefonskom razgovoru čak nam je i demonstrirao znanje engleskog jezika ističući kako svoju biografiju nije pisao on, već službenici Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"Hoćete li da razgovaramo na engleskom jeziku? Would you like to speak on English? If you want that conversation, ok. Then immediately change the text in your fake news", obratio nam se ambasador Mujezinović povodom teksta naslovljenog "Ko nas predstavlja: Podobni kadar stranaka i penzioneri na mjestima bh. ambasadora".

Na ovaj način želio je da ispravimo navode o tome kako on ne govori nijedan strani jezik, uprkos tome što u njegovoj zvaničnoj biografiji, koju je Ministarstvo vanjskih poslova BiH dostavilo Parlamentarnoj skupštini BiH, za razliku od drugih ambasadora nije navedeno da aktuelni ambasador BiH u Rusiji govori strane jezike.

Mujezinoviću smo izašli ususret i napravili korekciju na način da smo pojasnili kako "u zvaničnoj biografiji nije napisano da li poznaje ijedan strani jezik". Međutim, bh. ambasadoru ni to nije bilo dovoljno pa je okrivio službenike Ministarstva vanjskih poslova BiH da su mu napisali lažnu biografiju.

"Laž je bila prvobitna formulacija rečenice o meni. I ova je laž, jer ja nisam pisao tekst svoje biografije, nego službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH. Ima još stranica s mojom biografijom, a koje su ispravne. Službena stranica Ambasade u Moskvi", rekao je Mujezinović.

Istakao je kako želi da se u dijelu u kojem se spominje izričito navede kako govori engleski jezik i da je već 12 godina ambasador, od Velike Britanije do Rusije, te da je razgovarao s britanskom kraljicom i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a koji ne govore "naše jezike".

Od nas je tražio i da objavimo kako je govorio engleski jezik i kao premijer Federacije BiH i Kantona Sarajevo, ali i kao privrednik.

Portal Klix.ba moli Ministarstvo vanjskih poslova BiH da ispravi nepravdu koja je učinjena bivšem premijeru Federacije BiH i ambasadoru BiH u Rusiji te da u zvaničnim informacijama ubuduće navede kako ambasador pored naših jezika govori i engleski jezik.

Svi čitatelji koje zanima biografija Mustafe Mujezinovića mogu je pročitati ovdje.