{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana

F
24.7.2009. u 14:47
0
0
Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana
0
Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana
Mustafa Mujezinović (Fotoservis)
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović danas je izrazio uvjerenje da će Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici 28. jula uvrstiti u dnevni red i po hitnom postupku, zajedno s rebalansom budžeta, Zakon o načinu ostvarivanja ušteda na plaćama, naknadama koje nemaju karakter plaća zaposlenih u institucijama Federacije BiH, kantona, gradova, općina, vanbudžetskih fondova i institucija čiji je osnivač FBiH (direkcija, agencija, komisija i sl.).
- Nadam se da će nakon Predstavničkog i Dom naroda to također uvrstiti na svoju redovnu sjednicu i da ćemo odmah poslije toga odblokirati sredstva prve tranše stand-by aranžamana od MMF-a koja stoje na računu Centralne banke - rekao je premijer Mujezinović novinarima u Sarajevu.

Dodao je kako će zavisno od toga kojim tempom budu usvajali svoje rebalanse budžeta i kantoni dolaziti do svog dijela sredstava.

Spomenutim zakonom se privremeno, u periodu trajanja stand-by aranžmana BiH s Međunarodnim monetarnim fondom, uređuje način ostvarivanja ušteda na plaćama i naknadama koje nemaju karakter plaće zaposlenih u organima uprave, sudova, tužilaštava, izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i njihovih savjetnika i svim drugim institucijama i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta FBiH kantona, gradova i općina, te načinu ostvarivanja ušteda na plaćama i naknadama vanbudžetskih fondova, direkcija za ceste.

Prijedlog zakona je upućen u parlamentarnu proceduru, nakon što je jučer Glavni odbor Saveza samostalnih sintikata BiH, uz tehničke korekcije koje je Vlada prihvatila, podržao taj zakonski akt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: