{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana

F
24.7.2009. u 14:47
0
0
Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana
0
Mujezinović se nada sredstvima prve tranše stand-by aranžmana
Mustafa Mujezinović (Fotoservis)
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović danas je izrazio uvjerenje da će Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici 28. jula uvrstiti u dnevni red i po hitnom postupku, zajedno s rebalansom budžeta, Zakon o načinu ostvarivanja ušteda na plaćama, naknadama koje nemaju karakter plaća zaposlenih u institucijama Federacije BiH, kantona, gradova, općina, vanbudžetskih fondova i institucija čiji je osnivač FBiH (direkcija, agencija, komisija i sl.).
- Nadam se da će nakon Predstavničkog i Dom naroda to također uvrstiti na svoju redovnu sjednicu i da ćemo odmah poslije toga odblokirati sredstva prve tranše stand-by aranžamana od MMF-a koja stoje na računu Centralne banke - rekao je premijer Mujezinović novinarima u Sarajevu.

Dodao je kako će zavisno od toga kojim tempom budu usvajali svoje rebalanse budžeta i kantoni dolaziti do svog dijela sredstava.

Spomenutim zakonom se privremeno, u periodu trajanja stand-by aranžmana BiH s Međunarodnim monetarnim fondom, uređuje način ostvarivanja ušteda na plaćama i naknadama koje nemaju karakter plaće zaposlenih u organima uprave, sudova, tužilaštava, izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i njihovih savjetnika i svim drugim institucijama i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta FBiH kantona, gradova i općina, te načinu ostvarivanja ušteda na plaćama i naknadama vanbudžetskih fondova, direkcija za ceste.

Prijedlog zakona je upućen u parlamentarnu proceduru, nakon što je jučer Glavni odbor Saveza samostalnih sintikata BiH, uz tehničke korekcije koje je Vlada prihvatila, podržao taj zakonski akt.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: