{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mujezinović o platama policijskih službenika

S
10.8.2009. u 13:16
0
1
Mujezinović o platama policijskih službenika
0
Mujezinović o platama policijskih službenika
Uz već dostavljene pokazatelje o neto plaćama policijskih službenika svih činova, kao i o neto plaćama državnih službenika i namještenika Federalnog i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i uprava policije, kantonalni MUP-ovi dostavit će Federalnom MUP-u i pokazatelje o broju uposlenika u njihovim strukturama.
Tako objedinjeni pregled, uz koordinaciju federalnih ministarstava unutarnjih poslova i financija, poslužit će kao polazište za traženje modela za smanjenje sadašnjih razlika među plaćama pripadnika pojedinih kantonalnih MUP-ova.

Ovo je zaključeno nakon današnjeg susreta premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića, federalnog ministra unutarnjih poslova Muhidina Alića, predstavnika Federalnog ministarstva financija i savjetnika premijera FBiH s kantonalnim ministrima unutarnjih poslova i financija, te predsjednicima sindikalnih organizacija djelatnika kantonalnih MUP-ova, na čelu s predsjednikom Unije sindikata policije u FBiH Halidom Ganijom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


Na taj način pokušat će se naći rješenje za jedan od glavnih zahtjeva Unije - ujednačavanje plaća za uposlenike unutarnjih poslova u cijeloj Federaciji BiH.

Premijer Mujezinović je i ovaj put ukazao na neminovnost provedbe obveza proisteklih iz stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, kao jedinog načina za stabiliziranje financijskog stanja u Federaciji BiH. Svako ugrožavanje stand by aranžmana, dodao je, predstavlja i zatvaranje mogućnosti za pristup sredstvima i drugih međunarodnih financijskih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: