SDP optužuje
0

"Mujezinović je došao da dovrši pljačku"

Sarajevo-x.com
Foto:Sarajevo-x.com
Foto:Sarajevo-x.com
Nakon izjave premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića da "ne zna šta sadrži Nacrt zakona o reviziji privatizacije" koji je utvrdila Vlada kojom je predsjedavao, saopštenjem za javnost oglasio se Centar za informisanje SDP BiH koji premijera optužuje za nekompetentnost.

"Samo se takav čovjek mogao prihvatiti funkcije premijera u situaciji u kojoj se nalazi Federacija, a da pri tome ne promijeni niti jednog ministra iz aktuelne vlade koja nas je dovela do kolapsa", ističe SDP i podsjeća da je po Ustavu FBiH upravo premijer ovlašten za predlaganje zakona prema Parlamentu FBiH.

"Stoga, njegova izjava pokazuje da on ne želi da se miješa u svoj posao, osim kada se radi o rasprodaji preostalog državnog blaga. Svakim svojim novim potezom premijer nas uvjerava da je njegov glavni cilj završetak pljačke preostalog nacionalnog blaga. Zbog svoje fokusiranosti na izvršenje zadatka zbog kojeg je instaliran od strane vladajuće koalicije on ne obraća pažnju na katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazi Federacija BiH", smatraju iz ove stranke.