|

Mujezinović i Šećkanović razgovarali s portugalskim zvaničnicima

Mujezinović i Šećkanović razgovarali s portugalskim zvaničnicima
0
F
FENA
14.11.2009. u 14:12
4
komentara
0

dijeljenja
Mujezinović i Šećkanović razgovarali  s portugalskim zvaničnicima Foto: Sarajevo-x.com
Na poziv portugalskog ambasadora u Sarajevu Antonija Botelhoa de Souse, premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović susreli su se, tokom dvodnevne posjete Lisabonu, s novoizabranim zvaničnicima Vlade Portugala, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Na radnom sastanku s novim ministrom za javne radove, transport i komunikacije Portugala dr. Antónijom Mendonçaom i državnim sekretarom za transport dr. Carlosom Correiaom da Fonsecom, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i podršci Portugala razvojnim projektima u BiH.

Izražena je spremnost da se saradnja nastavi, kako kroz podršku razvoju željezničkih transportnih kapaciteta, tako i kroz učešće u velikim infrastrukturalnim projektima u BiH, poput izgradnje autocesta.

Portugalski zvaničnici, kazano je tokom susreta, ostaju privrženi prijateljskim odnosima s BiH i razvoju jačih ekonomskih veza dviju zemalja.

Planiran je i susret premijera Mjezinovića s predstavnicima portugalske poslovne zajednice koji su bili uključeni u dosadašnje projekte ili su zainteresovani za investicije u BiH, između ostalog i u obnovljive izvore energije.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...