Mjesto Guber
5

Muftijstvo mostarsko pozvalo gradonačelnika Livna da posjeti džamiju ispred koje je pucano

F. H.
Muftijstvo mostarsko reagovalo je na događaj koji se desio u ponedjeljak desetog aprila kada je pucano ispred džamije u mjestu Guber kraj Livna.

Muftijstvo mostarsko pozvalo je službene organe da odlučno provedu istragu, utvrde činjenice i pronađu izvršioce pucnjave iz vozila u pokretu koja se odigrala ispred džamije u mjestu Guber kod Livna neposredno prije početka teravih-namaza.

"Ovaj događaj uznemirio je lokalne džematlije i sve članove naše zajednice, a posebno nas žalosti što se desio u mubarek ramazanskom vremenu. Gradonačelnika Grada Livna pozivamo da sa saradnicima posjeti džematlije Gubera, jer bi ta gesta bila od velike važnosti i razumjeli bismo je kao izraz brige za sve stanovnike Grada Livna podjednako," stoji u saopćenju muftije mostarskog Salema ef. Dedovića.

Muftijstvo mostarsko vjernicima upućuje poruku podrške, da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa željom da u miru i Božijem zadovoljstvu provedu preostale ramazanske dane, te da i dalje razvijaju kulturu zajedničkog života sa svojim komšijama.