{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muftija Tuzlanski posjetio školu u Gornjoj Maoči

F
10.2.2010. u 18:09
0
33
Muftija Tuzlanski posjetio školu u Gornjoj Maoči
0
Muftija Tuzlanski posjetio školu u Gornjoj Maoči
Foto: Arhiv
Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović danas je posjetio Gornju Maoču. Zajedno sa Bekirom Šabićem, pomoćnikom za vjeronauku Muftijstva tuzlanskog, posjetio je školu u Gornjoj Maoči i razgovarao s učiteljicama Razijom Kišić i Melihom Fazlić i vjeroučiteljem Asmirom Bečićem.
Tokom posjete i razgovora sa nastavnim osobljem škole i đacima muftija Husein ef. Kavazović je imao priliku da se osvjedoči da se nastavni proces odvija prema Nastavnom planu i programu Ministarstva za obrazovanje Tuzlanskog kantona, a ne, kako su to neki mediji izvještavali, po jordanskom planu i programu. Uvjerio se i da uslovi za izvođenje nastave u školi nisu adekvatni savremenim pedagoškim standardima.

"Muftijstvo tuzlansko, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje Tuzlanskog kantona inicirat će aktivnosti na izgradnji još jedne školske učionice, te da se škola opremi neophodnim nastavnim sredstvima i pomagalima, kao i da se poboljšaju uslovi za izvođenje nastave i boravak učenika u školi", naglasio je muftija tuzlanski.

Školu u Gornjoj Maoči pohađa 35 učenika. S obzirom da na ovom području ima veći broj djece predškolskog uzrasta ocijenjeno je da škola ima perspektivu i da bi mogla imati u budućnosti veći broj učenika, penosi MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: