{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muftija Čamdžić zatražio pomoć u obnovi džamija i kuća

F
7.4.2009. u 12:43
0
0
Muftija Čamdžić zatražio pomoć u obnovi džamija i kuća
0
Muftija Čamdžić zatražio pomoć u obnovi džamija i kuća
Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Omer Branković danas je u Banjoj Luci razgovarao o aktuelnim problemima povratnika sa Edhemom Čamdžićem, muftijom banjalučkim i Osmanom Ćehajićem, načelnikom Općine Ključ.
Muftija Čamdžić je istaknuo je da je razlog posjete pomoć u obnovi džamija, a posebno je skrenuo pažnju na obnovu Ferhadije i izgradnju Islamskog centra - Medrese u Banjoj Luci.

Također je zatražio pomoć u obnovi kuća povratnika iz Federacije BiH i iz inostranstva.

Izrazio je zahvalnost ministru Brankoviću i entitetskoj Vladi za sve što je do sada učinjeno.

Načelnik Općine Ključ Osman Ćehajić, rekao je da se u Ključu obnavlja pravoslavna crkva, te se obratio za podršku povratnicima u mjesta Lončari, Pištanica i Gornja Sanica.

Branković je podsjetio da je i u prethodnom periodu resorno ministarstvo pomagalo obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica i infrastrukture, pružalo pomoć u obnovi vjerskih objekata i izdvajalo sredstva za održivi povratak.

Za ove namjene u 2009. godini planirano je nešto više od 25 miliona KM. Od velike važnosti će biti i saradnja sa lokalnim zajednicama u kojima se realizuju projekti povratka, pošto Ministarstvo u 2009. godini realizuje projekte u 55 općina Republike Srpske i 23 Federacije BiH, saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: