{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MRZIM - Razvojni program za mlade u BiH

Klix.ba
16.9.2003. u 23:17
0
0
MRZIM - Razvojni program za mlade u BiH
0
MRZIM - Razvojni program za mlade u BiH
Omladinska informativna agencija (OIA) u partnerstvu sa britanskom organizacijom Allavidom poziva sve organizacije koje djeluju na prostoru Hercegovine, Kantona Goražde i Jugoistočne RS da se prijave za novi krug programa Mladi Razvijaju Zajednicu I Mlade (MRZIM - Allavidin program za jačanje kapaciteta nevladinih organizacija prilagođen za BiH).
Program je uspješno počeo sa implementacijom u septembru 2002., a drugi ciklus ima za cilj odabrati 20 omladinskih organizacija, neformalnih grupa, koje su osnovane i rade u BiH radi uključivanja u program za izgradnju kapaciteta kroz trening programe, grantove i konsultacije. Osnovni uslovi koji se zahtijevaju od strane učesnika je da direktno rade na unaprjeđenju zajednice kroz pružanje pomoci ili da rade sa ugroženim grupama. Daje se prioritet organizacijama, koje imaju malo ili nimalo iskustva u treninzima, vođenju projekta, vođenju organizacije, razvoju zajednice. Dvadeset odabranih organizacija će imati prilike da se uključi u program. Drugi ciklus počinje sa implementacijom u septembru 2003., a obuhvata:

• 10,5 dana intenzivnog treninga podijeljenog u 4 modula koji će obuhvatiti sljedeće oblasti: Razvoj NVO-a i menadžmenta, razvoj i implementacija projekta, rad sa marginaliziranim (ugroženim) grupama, razvoj zajednice, umrežavanje sa ostalim NVO-ima i lokalnim vlastima

• dvodnevne konsultacije koje obuhvataju:
- posjete iskusnih trenera, koji će kroz konsultacije, pomagati participantima u razvoju njihovih ideja,
- pripremu i implementaciju projekta.

• Konkurs za mikro grantove u iznosu 2400 KM. Cilj ovog granta jeste praktična primjena znanja i razvoj ideja stečenih u toku prethodnih dijelova programa.


Učesnici koji uspješno završe program bit će osposobljeni da:

• Efikasno rade u svojim organizacijama/grupama u cilju zadovoljenja potreba njihovih zajednica i ciljnih grupa (korisnika).
• Primjene principa dobrog menadžmenta
• Razvijaju i implementiraju projekat
• Promoviraju aktivnosti i privuku podršku ostalih subjekata u lokalnoj zajednici.
• Razumiju principe pristupa razvoju lokalnih zajednica.
• Razumiju uloge NVO sektora i zajednički rad sa ostalim NVO-ima, lokalnim vlastima, i ostalima.

Program je otvoren za 2 (dva) predstavnika iz svake registrirane ili neregistrirvane NVO, koje su osnovane i aktivno rade na rješavanju problema mladih u BiH. Uslov je da su nevladine, neprofitne, nepolitičke i nereligiozne. Konkurs za prijavu je otvoren do 06. oktobra/listopada 2003. Više informacija i aplikaciju možete dobiti na e-mail: [email protected], tel/fax: 033 209 753

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: