Prijave do 31. decembra
96

Mreža mladih lidera BOLD organizuje radionice o novinarskoj praksi u BiH

A. B.
Foto: BOLD omladinski lideri
Foto: BOLD omladinski lideri
Od 17. do 21. februara 2020. godine održat će se BOLD aktivna radionica na temu građanskog angažmana u organizaciji Akademije VII.

Riječ je o mreži mladih lidera starosne dobi od 18 do 35 godina koji žele pokrenuti promjene u BiH u oblastima društvenog angažmana i ekonomskog razvoja.

''BOLD lideri provode projekte u svojim zajednicama i podržavaju se međusobno u njihovim naporima da postignu pozitivne promjene. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći američke obrazovne i kulturne razmjene, radionice i obuke u BiH, inicijalno finansiranje za projekte, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima'', naveli sui z ove organizacije.

Pozvali su sve zainteresovane mlade ljude da se pridruže radionici koju bi objektivnijim pisanjem, fotografijom i multimedijskim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, naučili kako poboljšati društveni diskurs BIH.

''Novinari i univerzitetski profesori koji će voditi radionicu pružit će iskustvo i vještine za rješavanje krhkih i kompleksnih pitanja važnih za sve različite zajednice koje žive u Bosni i Hercegovini. Program naglašava etički, kolaborativni i participativni pristup novinarskoj praksi'', naglašeno je u saopćenju.

Istakli su i to kako će radionica svim učesnicima pružiti niz novih vještina i kompetencija koje će im biti od koristi u proizvodnji moćnog sadržaja te da će ga kao takvog moći distribuirati publici putem različitih medijskih platformi.

''Prijavite se i omogućite sebi priliku da osvojite jedan od naših grantova u 2020 godini. Troškovi učešća na edukaciji su obezbijeđeni, a oni uključuju prijevoz, smještaj i dnevnice'', naveli su.

Rok za prijavu učešća u radionicama je 31. decembar 2019. godine, a prijaviti se možete na ovom linku: https://airtable.com/shrstSzvucjoR4Lcl