{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Možemo tužiti Gregoriana bez obzira na diplomatski imunitet

F
FENA
26.11.2008. u 13:36
0
10
Možemo tužiti Gregoriana bez obzira na diplomatski imunitet
0
Možemo tužiti Gregoriana bez obzira na diplomatski imunitet
Ministar pravde Republike Srpske Džerard Selman smatra da postoji mogućnost da Vlada RS-a podigne tužbu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Raffija Gregoriana, bez obzira na to što međunarodni predstavnici u BiH imaju diplomatski imunitet.
"Ukoliko postoji diplomatski imunitet određena krivična djela su izuzeta od tog imuniteta i postoji mogućnost da se on skine u zakonskoj proceduri, bez obzira na to što se radi o visoko pozicioniranom međunarodnom predstavniku“, rekao je Selman u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Premijer RS-a Milorad Dodik jučer je potvrdio da je entitetska vlada formirala radnu grupu predvođenu ministrom pravde RS-a koja će sačiniti podnesak, kojim će tužiti sve one koji su „svojim izjavama i djelovanjem stvorili atmosferu koja je Tužilaštvo BiH dovela u poziciju da radi nezakonito“.

Odgovarajući na pitanje da li misli na prvog zamjenika visokog predstavnika Raffija Gregoriana, Dodik je rekao da on nije jedini i da je tu i zamjenik direktora SIPA-e Dragan Lukač.

"I Lukač je dio grupe koja je radila na kriminalizaciji Vlade RS-a“, dodao je premijer RS-a.

Ocijenio da je apsurd da je tek što je počela gradnja RTV doma već pokrenuta krivična odgovornost protiv RTRS-a, Vlade RS-a i izvođača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: