Radioprovokacija Mirsada Čamdžića
297

Može li se u Gračanici održati gay parada? Petkom ne, pazarni je dan

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Mirsad Čamdžić, novinar Radija Gračanica je nedavno u eteru svoje medijske kuće objavio prilog o tome da se u Gračanici održava gay parada. Vijest nije bila istinita, ali je Čamdžić ovom radioprovokacijom želio vidjeti kakve bi reakcije održavanje Parade ponosa izazavalo u Gračanici i koliko tolerancije još uvijek ima u nama.

Kao što je bilo i očekivano, većina slušatelja se usprotivila najavljenom izmišljenom događaju, mali broj nije imao ništa protiv, a neki su i prozreli "novinarsku patku".

"U emisiji 'Tema dana' objavio sam prilog i onda otvorio telefonske linije za reakcije. U prilogu je samo zbir nekih komentara. Bio bih iznenađen da su podržali i bili tolerantni, međutim reakcije iz Gračanice su sasvim sigurno slične onima koje bi uslijedile iz svih bh. gradova. Kada Zagreb i Beograd ne mogu ovo mirno podnijeti, onda...", kaže nam Čamdžić, dobitnik ovogodišnje nagrade "Srđan Aleksić" za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim grupama, koju dodjeljuju Helsinški parlament građana i Fondacija Cure.

Poslušajte reakcije slušatelja: