Mehmedić i direktori banaka
0

Može li se doći do povoljnijih kamata?

Sarajevo-x.com
Sastanak premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića sa direktorima Intesa Sanpaola Banke, Raiffeisen Banke, UniCredit Banke i Union Banke, organiziran je sa ciljem pronalaženja mogućnosti i načina kako ove banke mogu izići u susret građanim Sarajeva, smanjiti kamate na podignute kredite i omogućiti kreditiranje stanovništa pod povoljnijim uslovima.

„Ne krijemo našu zabrinutost zbog povećanja kamata na podignute kredite, kao i slab plasman kredita prema privrednim subjektima i građanima u Kantonu Sarajevo. Moramo naći načine da pomognem stanovništvu, da lakše dođu do potrošačkih i stambenih kredita, i da ne uništavamo potrošnju, naravno, sve u zakonskim okvirima i pod uslovima koje nikoga ne ugrožavaju“, naglasio je premijer Mehmedić i podvukao da Kanton Sarajevo očekuje da će banke sa kojima Kanton sarađuje i preko koji plasira svoja sredstva, ponuditi modalitete rješavanja ovih pitanja.

O ovoj temi biće govora i na sljedećem sastanku premijera Mehmedića., predstavnika Ministarstva finansija Kantona Sarajevo i direktora spomenutih banaka koji je zakazan za 4. maj ove godine.