BiH
6

"Može i drugačije": Ferdinando je izlagao i u Italiji, a Bojan ima 19 desetki

Piše: G. D.
(Foto: Klix.ba)
U banjalučkom Domu omladine večeras je predstavljen časopis i otvorena je izložba "Može i drugačije", koja je završni dio istoimenog projekta, koji su realizovali portal etrafika.net, Fondacija SHL i Hypo-Alpe-Adria Banka Banja Luka.

"Tema ovog projekta, a samim tim i izložbe i časopisa, jesu aktivni mladi ljudi, bez obzira u kojoj sferi djeluju - sportisti, umjetnici, inovatori, preduzetnici. Intervjuisali smo više od 40 mladih ljudi koji su pronašli način da uprkos svim preprekama ostvare svoje ciljeve i koji su nosioci promjena u svojoj sredini i te želimo da ih promovišemo na ovaj način“, rekla je glavna i odgovorna urednica portala etrafika.net Vanja Stokić.

U tom periodu, dodala je ona, omogućili su da 11 mladih i perspektivnih studenata banjalučkog Univerziteta dopuni svoje teorijsko znanje i stekne iskustvo na terenu.

"Njihov zadatak bio je da pronađu mlade ljude, koji su nosioci promjena u svojoj okolini i aktivni sportisti, umjetnici, humanitarci, inovatori. Svaka od tih osoba pažljivo je birana prema svom angažmanu i uspjehu, a tekstovi o njima objavljeni su na našem portalu, u rubrici 'Može i drugačije'", istakla je Stokićeva.

Među tim izuzetnim mladim ljudima je i Rom Ferdinando Selman, mladi slikar i student Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, koji je izlagao, između ostalog, u Milanu i Sarajevu.

Ovaj projekat je otkrio i Bojana Kresojevića iz Bosanske Gradiške, studenta ekonomije koji je tokom tri godine studiranja u indeks uspisao 19 desetki i samo jednu devetku, a pritom je objavio i pet naučnih radova.