Mostarskoj bolnici donirana oprema vrijedna 20.000 eura

S
Sarajevo-x.com
2.12.2009. u 15:48
0
8
Mostarskoj bolnici donirana oprema vrijedna 20.000 eura
0
Mostarskoj bolnici donirana oprema vrijedna 20.000 eura
Fondacija "Sanela Diana Jenkins za BiH" (u spomen na Irnisa Ćatića) donirala je Regionalnom medicinskom centru (RMC) "Dr. Safet Mujić" opremu za minimalnu invazivnu abdominalnu hirurgiju u vrijednosti od 20.000 eura.
Direktor mostarske bolnice Zlatko Guzin ističe da je ova donacija već dokazanih prijatelja Mostara i RMC-a "Dr. Safet Mujić", izuzetno značajna.

"S obzirom na to da smo dobili najsofisticiraniju opremu unaprijedit ćemo minimalnu invazivnu abdominalnu hirurgiju u našoj bolnici, proširiti obim posla, a znatno će se smanjiti i vrijeme čekanja pacijenata na ovu vrstu zahvata. I ovom prilikom želio bih se zahvaliti Saneli i njenim roditeljima za sve što su učinili za ovu bolnicu i građane Mostara", rekao je Guzin.

Ovo je inače treća donacija mostarskoj bolnici. Prvo je prije dvije godine odjelu za endoskopiju Fondacija "Sanela Diana Jenkins za BiH" donirala oko 95.000 KM, a prošle godine je u obnovu odjela Pedijatrije uložila 26.000 maraka.

Predajući najsavremeniji aparat doktorima bolnice "Dr. Safet Mujić", Admir Pašić, direktor Fondacije "Sanela Jenkins za BiH", između ostalog je rekao: "Donacije Mostaru i mostarskoj bolnici su Sanelina želja, jer ona veoma voli ovaj grad i uskoro bi ga mogla posjetiti".

Inače 2002. godine Sanela je zajedno sa roditeljima Smajom i Rašidom, osnovala Fondaciju "Irnis Ćatić", u spomen na brata koji je 1995. godine izgubio život u 21. godini života u borbi za slobodu BiH. Fondacija, koja je nedavno promijenila ime u Fondacija "Sanela Jenkins za BiH" ima za cilj pomoć bolesnoj djeci, bolnicama, ugroženim i siromašnim kategorijama stanovništva, povratnicima, izbjeglicama, školama te ostalim obrazovnim institucijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: